29 Ocak 2015 Perşembe

Bal Kabağı Keki

Bu sefer, kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken; demir, magnezyum gibi önemli elementler açısından zengin bal kabağından şekersiz ve unsuz 1 porsiyonluk bir kek tarifim var.

Detaylar: 
1 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 170° - 35 dakika

Malzemeler:
100 gr haşlanmış bal kabağı
4 yemek kaşığı yulaf unu
1 yumurta
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı süt
3-4 damla vanilya aroması
5-6 adet eritilmiş tatlandırıcı
süslemek için 1 çeviz

Yapılışı:
Önceden, şekersiz haşladığınız bal kabağını bir kapta çatal yardımıyla ezin.
Üzerine kalan malzemelerin tümünüekleyip, iyice karıştırın. Hamurun malzemeleri tamamen karıştıktan sonra küçük bir fırın kabının içini yağlayıp kek karışımını içine boşaltın. 170 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Ceviz izle süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun ♡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder