23 Ocak 2015 Cuma

Yulaf Ezmesi Lapası

Son yıllarda Türkiye'de de popülerleşen, batı da uzun yıllardır sağlıklı beslenme alışkanlığı olanlar tarafından tüketilen "yulaf ezmesi" ile yapabileceğiniz kolay bir tarif bu. Yulaf ezmesi ülkemizde diyet yapan hatunlarca genelde doğrudan yoğurt ve süte karıştırılarak, pek sevilmeden, diyet zoruyla yeniliyor. Yulaf ezmesinden yapılan bu lapa ile beslenmenize yeni bir alternatif katabilirsiniz. Malzemeler basitçe bulabileceğiniz şeyler. Umarım bu alternatifi değerendirebilirsiniz ve sağlıklı beslenmenize bir değişiklik daha katabiliriz.


Detaylar:
Hazırlama ve pişirme: ~ 10 dakika

Malzemeler:
3/4 su bardaği yulaf ezmesi (50 gr)
3/4 su bardağı süt (zayıflamak isteyenler yağsız light süt kullanabilirler)
Yarım muz
3-4 adet eritilmis tatlandırıcı (Spenda)
Yarım çay kaşığı tarçın


Hazırlanışı:
Muzu küçük küpler halinde doğrayın ya da ezip püre haline getirin. Bütün malzemeleri küçük ve dibi tutmayan bir tencereye koyun ve orta ateşte yulaf sütü ile süt lapa haline kadar karıştırın.

Yulaf lapasını bir kaba alıp üstünü mevsim meyveleri ve 2-3 adet badem ya da 1-2 adet cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz.

Çok sıkı bir diyet yapmıyorsanız benim gibi 1 parca bitter çikolatayı eritip hem süsleme olarak hem de lezzet katmak amaçlı kullanabilirsiniz.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder